Anglická cibuľová polievka
Potrebujeme: Na 4 porcie :
maslo
olivový olej
za hrsť čerstvej šalvie
6 strúčikov cesnaku, nakrájaný na drobno
5 červených cibúľ, nakrájaných na drobno
6 bielych cibúľ, nakrájaných na drobno
300 g póru, nakrájaného na kolieska
soľ a mleté čierne korenie
2 litre horúceho hovädzieho, kuracieho alebo zeleninového vývaru
8 krajcov bieleho chlebíka
200 g strúhaného eidamu
worcesterskej omáčky
|
 |
|
Ako na to: Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posledných 20 minút odokryjeme. Cibuľa a pór, by mali mať krásnu zlatistú farbu. Občasne premiešame. Potom primiešame vývar, privedieme do varu a varíme ďalších 10-15 minút. Medzitým si upražíme alebo ugrilujeme chlebík. Keď je polievka uvarená dáme ju do ohňuvzdorných misiek na to dáme eidam, chlebík, šalviu, worcesterskú omáčku. Dáme to pod gril, aby sa nám syr pekne roztopil. Ak nechceme, tak to nemusíme dať pod gril. Syr sa nám roztopí v horúcej polievke. Vynikajúca polievka na zimné večery.
Dobrú chuť.
|